Buitendeurmat bestellen

Het meeste vuil buiten laten, dat is het doel van een buitendeurmat (ook wel inloopmat genoemd). Het is de eerste stap naar een schoon huis, nog voordat de eerste stappen binnen zijn gezet. Daarnaast is een mooie mat bij de entree van het gebouw, 'jouw rode loper' naar binnen. Of gewoon een buitenmat bij je thuis voor de toegang tot bijvoorbeeld de bijkeuken. Alles is mogelijk, want jij bepaalt het type mat en de grootte. Wij vervullen vervolgens jouw wensen door de mat helemaal op maat te maken. Het zoeken naar een mat die je niet helemaal geschikt vond is over, want wij maken de mat naar helemaal custommade. Maatwerkmat.nl is gespecialiseerd in het maken van matten op maat. Met behulp van een speciale configurator kunnen alle soorten matten en afmetingen worden gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig! 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Deurmat buiten opmaat?

Matten kunnen altijd helemaal gemaakt worden naar jouw wens. De deurmat voor buiten wordt op maat gemaakt zoals jij die graag wilt. Niet altijd is maatwerk nodig. Dan hebben wij natuurlijk ook een oplossing, standaardmaten. Dit zijn maten die voor veel mensen geschikt zijn en het meest gangbaar zijn. Hieronder de standaard maten:

 • 60x90 centimeter
 • 90x155 centimeter
 • 105x155 centimeter
 • 135x205 centimeter
 • 205x300 centimeter

Heb je een entree waar iets standaards niet past of wil je gewoon een mat precies opmaat hebben? Dan kun je met de configurator precies aangeven wat je graag wilt hebben. Jouw deurmat wordt dan opmaat gemaakt en binnen 1 tot 2 dagen ligt de mat bij je deur.

Verschil tussen binnen- en buitendeurmat

Een mat is een mat hoor ik je denken. Natuurlijk klopt dat. Een mat maakt je voeten schoon en droog. Dat is de essentie van elke mat. Je zult echter begrijpen, dat door het gebruikte materiaal en het type structuur elke mat anders kan zijn. Vergelijk het met een bezem, deze heb je in zachte structuren en harde structuren. De harde vezels zijn er om het vuil weg te vegen en de zachtere variant is meer voor het droge en fijne afval. Bij een mat werkt het precies zo. Een buitenmat heeft een hardere structuur voor het vuil schrapen en voor binnen een zachter materiaal zodat er voldoende vocht van jouw schoenzool kan worden gehaald.

Welke buitendeurmat wordt het meest verkocht?

Er zijn meerdere goede buitenmatten met de juiste kwaliteit. Toch is er altijd een koploper, die het meest wordt verkocht. Op dit moment is dat de Forbo Coral Grip. Deze mat is er in twee hoofdvarianten: een MD en HD variant. HD staat voor Heavy Duty en MD voor Medium Duty. Krijgt een mat veel voeten te verwerken, dan is de Forbo Coral Grip HD het best aan te raden, bij minder gebruik volstaat de Forbo Coral Grip MD.

De Coral Grip is een schraapmat speciaal voor buiten. De mat is gemaakt van gebonden driedimensionale monofilamenten bestrooid met zwarte anti-slip granulaat korrels. De matten zijn leverbaar in 6 kleuren. Deze speciale mat is leverbaar in een standaard maat van 60 x 90 cm. Daarnaast is elke vorm van maatwerk mogelijk.

Onderhoud van een buitenmat

Als je een mat van goed materiaal hebt, zoals de Forbo Coral Grip, dan heb je bijna geen onderhoud. Het regenwater spoelt de mat vaak al schoon. Het is wel aan te raden om de mat eens in de zoveel tijd schoon te maken en het vuil te verwijderen. Als de mat is vastgemaakt kan de mat met een tuinslang worden schoongespoten. Maak de mat niet met een hogedrukreiniger schoon.

Wat moet je weten over maatwerkmat.nl?

Wij leveren alle buitenmatten van het merk Forbo Coral. Je kunt de matten bij ons in Nieuwerkerk aan den IJssel komen bekijken en voelen. We garanderen en leveren kwaliteit, hier wijken wij niet van af. Wij geloven in de producten en dat iedere mat een huis, winkel of kantoor mooier maakt. Wellicht heb je nog vragen over deurmatten voor buiten? Onze klantenservice helpt je graag. Neem daarom contact op met de klantenservice of 0180-312434.

 • Gratis verzending bij alle producten.
 • Alle vormen zijn mogelijk. Niks is te moeilijk.
 • Een opmaat gemaakte mat in 2 tot 3 dagen bezorgd.
 • Een goede en snelle klantenservice. Niemand wil blijven zitten met vragen.
 • Eenvoudige online bestel- en maakmodule.
 • 5 jaar garantie.
© Maatwerkmat.nl 2018