Schoonloopmat antivuilmatten

Het vuil buiten houden, dat is de bedoeling van een schoonloopmat. Op de mat loop je eenvoudig de schoenen schoon zodat het vuil in de mat blijft en niet in de woning of het gebouw terecht komt. Een schoonloopmat (soms ook wel inloopmat genoemd) gebruik je voornamelijk als deurmat voor buiten. Door de schrappende werking van de buitenmat wordt het vuil en vocht opgenomen. Daarnaast zorgt een droge vloer er ook voor dat het uitglijd risico wordt verminderd. Een mooie schoonloopmat is het eerste visitekaartje voordat er naar binnen wordt gestapt. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een schoonloopmat?

Een schoonloopmat is een speciaal type borstelende mat die ervoor zorgt dat het vuil eenvoudig van de schoenzolen wordt geschraapt. Het neemt in zijn schrappende beweging ook een deel van het vocht mee. Vervolgens loop je vaak door de deur naar binnen en kom je terecht op een droogloopmat. Deze zorgt vervolgens voor de droge voeten. Op deze manier komt er binnen minder vuiligheid en blijft alles er netter uitzien. Het is de eerste stap naar een verzorgde entree.

Op maat gemaakte schoonloopmat

Een mooi afgewerkt schoonloopmat, dat is wat wij leveren. Niet alleen de voorkant maar ook de achterkant. De achterkant bestaat uit een rubberen antisliplaag. Op deze manier blijft de mat op zijn plek liggen en beschadigt deze niet het werkende materiaal. Wij leveren matten opmaat zodat deze geheel passend zijn bij het kantoor, de winkel of het huis. Overal kunnen schoonloopmatten op maat worden toegepast. Wij werken echter ook met standaardmaten:

 • 55x90 centimeter
 • 60x90 centimeter
 • 90x155 centimeter
 • 105x155 centimeter
 • 135x205 centimeter
 • 205x300 centimeter

De maten zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo kun je de mat geheel naar wens laten maken. Een schoonloopmat op maat voorkomt een vieze vloer en uitglijden. De matten worden gemaakt van slijtvast materiaal zodat de kwaliteit gewaarborgd is.

Schoonloopmat online kopen

In onze shop kun je zelf eenvoudig jouw mat samenstellen en configureren zoals je die graag wilt hebben. Alle mogelijke hoeken en vormen zijn eenvoudig in te geven. Je kunt kiezen uit verschillende typen matten van Forbo Coral. Er zijn verschillende soorten stoffen mogelijk. Zo hebben we voor de extra grip de speciale Forbo Coral grip buitendeurmat. Deze vinyl mat staat ook wel bekend als spaghettimat en zorgt ervoor dat er veel vuil in de open structuur van de mat wordt afgeschraapt. De ideale buitenmat.

Onderhoud van de schoonloopmat

Het onderhoud van de mat is afhankelijk van het gebruik. De hoeveelheid stappen bepaalt de mate van vervuiling. Het beste is om de mat wel twee keer per week te stofzuigen met een borstelstofzuiger. Door de borstelende zuigende werking kan al het vuil tussen de polen uit worden gehaald. Periodiek adviseren wij de mat schoon te maken met water. Een tapijtreiniger of vlekkenverwijderaar kan ook, als de mat vervolgens altijd wel met water wordt nagespoeld. Heb je een kleine mat die eenvoudig los te maken is, dan kan de mat ook voorzichtig met een hogedrukreiniger worden schoongespoten. Zorg in alle gevallen dat de mat wel weer helemaal droog is, voordat deze wordt teruggelegd. 


Jouw schoonloopmat als deurmat op maat gemaakt?

Wij leveren onze schoonloopmatten van het merk Forbo Coral. Je kan de matten bij ons in Nieuwerkerk aan den IJssel komen bewonderen en ervaren. Wij gaan te allen tijde voor kwaliteit en daar wijken wij nooit van af. Wat verder:

 • Gratis verzending bij alle producten.
 • Alle vormen zijn mogelijk. Niks is te moeilijk.
 • Een opmaat gemaakte mat in 2 tot 3 dagen bezorgd.
 • Een goede en snelle klantenservice. Niemand wil blijven zitten met vragen.
 • Eenvoudige online bestel- en maakmodule.
 • 5 jaar garantie.

Wij zijn per telefoon en e-mail bereikbaar voor advies en kijken graag mee voor jouw situatie. Dus wilt u meer weten over deurmatten op maat? Neem dan contact op met maatwerkmat.

© Maatwerkmat.nl 2018