Deurmat op maat maken tot op de millimeter nauwkeurig

Niks is mooier dan een mat die helemaal custommade gemaakt wordt naar jouw wensen. Maatwerkmat.nl is gespecialiseerd in het maken van matten op maat. Met behulp van een speciale maar eenvoudige configurator kunnen alle soort maten en afmetingen worden gemaakt. Wij leveren verschillende soorten matten, materiaalsoorten, kleuren en afmetingen. Voor elke kleurstijl en voor ieder interieur is er een mat op maat die past bij jouw woning. Een goede deurmat is essentieel voor een schoon huis of schone loopruimte. Zonder mat wordt al het vuil naar binnen gelopen. Daarnaast is een mooie deurmat de eerste eyecatcher van jouw woning. Een warm, mooi en schoon welkom. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Matten voor binnen en buiten op maat

Wij maken deurmatten voor zowel binnen als buiten en deze zijn van goede kwaliteit. Door de matten die wij leveren wordt voldoende vocht en vuil opgenomen. Belangrijk, want zo blijft de woning schoon. Bij ons kunnen op maat gemaakte matten eenvoudig worden besteld. Wij leveren kwaliteitsmatten van het merk Forbo Coral. Hiermee weet je zeker dat je een goede mat in huis haalt.

Een deurmat online kopen

Online kun je eenvoudig bladeren door alle soorten matten die wij aanbieden. Elke soort en afmeting is mogelijk bij maatwerk. Zo zijn er deurmatten op rol zodat je een zeer lange deurmat uit 1 stuk hebt. Deze hoeven niet persé per meter worden afgesneden, dit is helemaal aan jou. Standaardmatten zijn ook mogelijk. Een overzicht van de verschillende standaardmaten:

 • 50x80 centimeter
 • 55x90 centimeter
 • 60x80 centimeter
 • 60x90 centimeter
 • 60x100 centimeter
 • 80x100 centimeter
 • 80x120 centimeter
 • 90x155 centimeter
 • 100x100 centimeter
 • 105x155 centimeter
 • 135x205 centimeter
 • 205x300 centimeter

Tegels in matvorm zijn ook online te bestellen. De tegels die wij leveren zijn 100, 150 en 200 centimeter breed. Een mooie mat is snel gekocht, je bepaalt zelf welke mat je wilt door de juiste instellingen te kiezen.

Schoonloopmat, droogloopmat of entreemat?

Een binnen- of buitenmat kent verschillende namen. De een noemt het gewoon een deurmat maar ook termen als schoonloopmat, droogloopmat en entreemat worden gebruikt. Het zijn allemaal matten met hetzelfde doel. Het zijn matten die gebruikt worden bij een deur en die ervoor zorgen dat het schoon, droog en vuilvrij blijft binnenshuis nadat je door de deur bent gekomen. Het grote verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat is dat ze beide een andere manier van werken hebben. Zo kan een droogloopmat beter vocht opnemen en heeft een schoonloopmat juist een schrappende werking zodat het vuil onder de schoenen vandaan wordt gehaald. Gelukkig zijn er matten die beide functies hebben. Een universele mat is bijvoorbeeld de Forbo Coral Classic of Forbo Coral Brush.

Onderhoud van de deurmat voor een lange levensduur

Een deurmat gaat het langst mee als deze goed wordt onderhouden. Een schoonmaakbeurt van de mat op zijn tijd is dan ook het advies. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit is het goed om de mat twee keer per week te stofzuigen met een borstelstofzuiger. Een borstelend zuigen haalt meer vuil tussen de pool vandaan en richt de platgelopen pool weer op. Daarnaast is het verstandig om periodiek de mat te reinigen met water en eventueel een tapijtreiniger te gebruiken. Altijd hierna reinigen met water om de restanten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Eventuele achtergebleven vlekken nat sproeien en met een harde borstel schrobben. Kleine, losliggende matten kunnen ook met de tuinslang of hogedrukreiniger worden schoongespoten en daarna te drogen worden gehangen. Ontdek je vlekken op de mat dan is het advies om deze direct te verwijderen. Dit is altijd beter voor de mat.

Maatwerk & verzonken deurmat in vloer

Elke mat is maatwerk bij ons, ook als je kiest voor een standaardmaat. Elke situatie is namelijk anders. Wij denken daarom graag mee over de juiste maat of het onderhoud. Een verzonken deurmat met een ondervloer is ook mogelijk. De dikte van de mat bepaalt uiteindelijk of de mat naadloos aansluit bij je bestaande vloer en dus makkelijk in te bouwen is. Zo zijn onze matten een perfecte match met je laminaatvloer of tegelvloer. Wij leveren vele soorten matten en er is keus uit verschillende kleuren, diktes, afmetingen en maten. Daarnaast verkopen wij ook standaardmaten. Bel of e-mail ons en wij helpen je met de keus voor de juiste mat.

Wat moet je weten over maatwerkmat.nl?

Wij leveren alleen kwaliteitsmatten en hoofdzakelijk van het merk Forbo Coral. Je kan de matten bij ons in Nieuwerkerk aan den IJssel komen bekijken en voelen. We garanderen en leveren kwaliteit. Wij geloven in onze producten en dat iedere mat een gebouw mooier maakt. Wat nog meer:

 • Gratis verzending bij alle producten.
 • Alle vormen zijn mogelijk. Niks is te moeilijk.
 • Een op maat gemaakte mat in 2 tot 3 dagen bezorgd.
 • Een goede en snelle klantenservice. Niemand wil blijven zitten met vragen.
 • Eenvoudige online bestel- en maakmodule.
 • 5 jaar garantie.
© Maatwerkmat.nl 2018