Deurmat voor binnen of buiten: het verschil

Deurmat voor binnen of buiten: het verschil

Deurmat voor binnen of buiten: het verschil

Je wilt vuil zo veel mogelijk buiten de deur houden, maar waar kies je dan voor? Een buitenmat, een deurmat voor binnen of allebei? In dit artikel leggen we je uit welke waar het beste werkt en welke mat dan het beste bij jouw wensen past.

 

Hoeveelheid vuil

Welke mat het beste bij jouw situatie past is afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en de hoeveelheid vuil die naar binnen wordt gelopen. Een winkel met tientallen bezoekers per dag heeft een ander schoonloopsysteem nodig dan een tweepersoonshuishouden in een appartement. Ook heb je in een buitengebied of een nieuwbouwwijk bijvoorbeeld veel meer last van zand en vuil dat naar binnen wordt gelopen dan midden in de stad.

 

Buitenmat

Wanneer je het vuil nog vóór de deur buiten wilt houden, kun je kiezen voor een zogenaamde spaghettimat. Deze mat heeft een open structuur van kunststof slierten die doen denken aan spaghetti. Deze structuur zorgt er voor dat het vuil van de zool afgeschraapt wordt. Deze Forbo Coral Grip matten zijn verkrijgbaar met of zonder vinyl rug en een grove of extra grove structuur. Doordat de mat van kunststof is, neemt het materiaal geen vocht op. Handig voor buiten in ons regenachtige land, maar combineer deze mat dus altijd met een droog-/schoonloopmat achter de voordeur om natte schoenzolen te drogen.

 

Schoonloopmat voor binnen

Een binnenmat zal naast het afschrapen van vuil ook het vocht moeten opnemen als je geen natte voetstappen op je vloer wilt zien. Hier zorgt een schoonloopmat of droogloopmat voor. Ook deze binnenmatten kunnen vuil afschrapen door de stevige garens, het vocht wordt vervolgens opgenomen door de zachtere garens. Deze combinatie in één mat zorgt er voor dat deze deurmatten perfect voldoen voor de meeste woningen in stedelijk gebied. Vind je de stevige structuur van bijvoorbeeld de Forbo Coral Brush schoonloopmat niet fijn of wil je dat er vooral vocht opgenomen wordt zodra men binnenstapt, kies dan voor een droogloopmat zoals de Forbo Coral Luxe. Deze mat heeft geen harde, schrapende garens en voelt dus zacht aan. Een ander voordeel is dat er minder dierenharen in dit type mat blijven hangen.

 

Geniet van een schone vloer

Een goed schoonloopsysteem betekent dus elke dag genieten van een schone vloer! Wil je maximaal resultaat, kies dan voor een Forbo Coral Grip mat buiten plus een schoonloopmat voor binnen. Maar ook met alleen een schoonloopmat binnen zal het resultaat je verrassen!

Uiteraard geven we je graag persoonlijk advies en maken we elke mat op de millimeter op maat.© Maatwerkmat.nl 2018