Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat?

Wat is het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat?

Schoonloopmat of droogloopmat: wat is het verschil?

Tijdens de zoektocht naar een goede deurmat zul je vast de begrippen schoonloopmat en droogloopmat regelmatig tegenkomen. En misschien denk je: dat zijn toch dezelfde soort matten met identieke werking? Als specialist in matten kunnen wij je daar het juiste antwoord op geven en dat is: nee. Het maakt wel degelijk verschil uit of je kiest voor een schoonloopmat of droogloopmat. Wij leggen je uit wat dit verschil precies inhoudt.

Droogloopmat: snel de schoenzool drogen

Om het verschil tussen een schoonloopmat of droogloopmat goed uit te leggen, starten we bij het uitleggen van de betekenis van de droogloopmat. Een droogloopmat is ervoor gemaakt om snel je schoenzool te drogen. De droogloopmat moet heel snel vocht tot zich kunnen nemen zodat de zool binnen enkele stappen droog is. Deze inloopmatten zijn gemaakt van polyamide.

Schoonloopmat: vuil van de schoenzool schrapen

Maar wat is dan het verschil tussen de droogloopmat en de schoonloopmat? Waar een droogloopmat vooral gericht is op het drogen van de schoenzool, schraapt de schoonloopmat het vuil van de zool. Deze matten zijn vaak gemaakt van nylon met sterke (uitstekende) vezels. Door de structuur van de mat verdwijnt het vuil in de mat. 

Een schoon- of droogloopmat op maat

Zo zie je dus dat er wel degelijk een duidelijk verschil is tussen een droog- en schoonloopmat. Bij Maatwerkmat kun je terecht voor een droogloopmat of schoonloopmat in diverse soorten en maten. Wij kunnen deze volledig op maat voor jou snijden, tot op de millimeter nauwkeurig. Iedere gewenste vorm is mogelijk. Of je nu op zoek bent naar een mooie inloopmat voor in je huis, winkel of kantoor: wij kunnen de juiste mat voor jou maken. De matten zijn eenvoudig schoon te maken en je krijgt er ook nog eens 5 jaar garantie bij.

Maatwerkmat helpt je bij de keuze

Wij kunnen ons voorstellen dat het niet makkelijk is om te kiezen tussen al onze matten. Naast de keuze voor een schoonloopmat of droogloopmat zijn er nog veel meer keuzemogelijkheden. Om je daarbij te helpen kun je gebruik maken van onze keuzehulp. Zo vind je heel eenvoudig de allerbeste deurmat!  © Maatwerkmat.nl 2018