Hoe moet ik mijn schoonloopmat reinigen?

Hoe moet ik mijn schoonloopmat reinigen?

Eerst stofzuigen

Om de levensduur van je deurmat te verlengen is het zaak om de mat twee keer in de week met een stofzuiger schoon te maken. Naar gelang de gebruiksfrequentie stijgt (het aantal stappen) zal je ook vaker moeten reinigen. Het beste werkt een stofzuigermond met roterende borstels, deze borstels halen meer vuil uit de mat en richten platgelopen polen weer op. Een losliggende mat kan eventueel ook worden uitgeklopt.

 

Nat reinigen

Naast dat de entreemat droog te reinigen is, kan je de droogloopmat ook schoonmaken met water. Losliggende Coral matten kunnen buiten met een hogedrukreiniger schoon gespoten worden, eventuele hardnekkige vlekken voorafgaand behandelen met vlekverwijderaar. Zorg dat de mat goed droog is, voordat deze terug geplaatst wordt om schimmelvorming te voorkomen.

 

Garantie en levensduur

Door de mat goed te onderhouden, verlengt u de levensduur aanzienlijk! Wij geven standaard 5 jaar garantie op de matten van Forbo Coral, maar met regelmatig stofzuigen en schoonspuiten zult u er vele jaren langer plezier van hebben.

 

Bescherming binnenvloer

Daarnaast nemen de kwaliteitsmatten 95% van het binnengelopen vuil en vocht op waarmee u de levensduur van uw achterliggende vloer ook nog eens flink verlengt. De entreematten nemen alle soorten vuil en vocht eenvoudig op en hiermee wordt voorkomen dat korrels van bijvoorbeeld zand of aarde de toplaag van uw vloer in huis of kantoor af schuurt of dat er kleine krasjes ontstaan.

 

Buitenmatten op maat

Mocht het extra zijn vuil rondom de entree van uw woning of pand is het ook te overwegen om buiten een extra schoonloopmat te plaatsen; een zogenaamde spaghettimat. Door de sterk schrapende bewegingen van deze buitenmat wordt de schoenzool al voor binnenkomst schoon gelopen. Deze mat wordt voor het grootste gedeelte door de regen schoongespoeld, maar kan desgewenst ook periodiek met de hogedrukreiniger schoon gespoten worden. Ook deze matten maken we op maat, maar zijn ook te bestellen in standaard afmetingen.

 

Mocht u extra informatie wensen over het onderhoud van uw deurmat, kunt u altijd contact met ons opnemen! We staan u graag per mail of telefonisch te woord!© Maatwerkmat.nl 2018