Tips voor het inrichten van je kantoor: een goede deurmat!

Tips voor het inrichten van je kantoor: een goede deurmat!

Hoe richt je een kantoor sfeervol in

Een kantoor goed, praktisch en sfeervol inrichten is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wat zijn de do’s en don’ts op gebied van kantoorinrichting en wat wordt vaak over het hoofd gezien? Wij geven je graag wat tips die je kunnen helpen bij het creëren van een fijne werkruimte.

 

Gebruik kleur in de ruimte!

Wees niet bang voor een beetje kleur op kantoor! Kleur beïnvloedt onze stemming en daarmee dus ook de sfeer op de werkvloer! Bedenk welke kleuren passen bij de identiteit van je bedrijf of huisstijl en laat deze terug komen in het interieur. Een goede binnenkomer is bijvoorbeeld een entreemat in de kleur van de huisstijl! Gebruik ook kleur op een wand of bijvoorbeeld in sfeervol hoekje met fauteuils. Zorg ervoor dat je de gekozen kleur(en) op meerdere plekken laat terugkomen voor een consistent beeld.

 

Zorg voor planten!

Naast kleur raden we ook planten in jouw werkruimte te gebruiken. Planten in jouw kantoorruimte verminderen stress en zorgen voor meer zuurstof en een fijnere akoestiek. De kleur groen associëren we met rust en dus geven planten door hun kleur en structuur rust op de werkplek. Een mooie plant op je werkplek doet al wonderen!

 

Speel met verlichting en eyecatchers

Zet de puntjes op de “i” met verlichting en eyecatchers. Kies bijvoorbeeld industriële lampen in plaats van enkel TL balken en plaats op een kale muur een tof kunstwerk of behang! Ook is een fotomuur met alle medewerkers een gave, persoonlijke touch!

 

Een prettig klimaat is het halve werk

Bedenk vooral welk type vloer geschikt is voor de ruimte. Een pvc vloer is bijvoorbeeld onverwoestbaar en stijlvol, maar geeft voor een kantoor met veel medewerkers geen optimale akoestiek. Zachte vloerbedekking geeft een warme sfeer aan een ruimte, maar is in een kantine dan weer geen succes in verband met vlekken.

 

Zorg in ieder geval dat je de vloer van jouw kantoor direct na de entree schoon houdt door hier een entreemat van hoge kwaliteit te plaatsen. Dit scheelt niet alleen schoonmaken, maar zorgt ook voor een langere levensduur van je pvc of tapijt. En met een mooie deurmat in de kleur van jouw huisstijl bij binnenkomst zorg je elke dag voor een warm welkom!

 

Heb je specifieke wensen voor een deurmat voor jouw kantoor of heb je vragen over entreematten? U kunt ons altijd bellen of mailen!

 

 © Maatwerkmat.nl 2018