Het belang van een goede deurmat

Het belang van een goede deurmat

Het belang van een goede deurmat

Ben je bezig met het inrichten van een nieuwe woning of het (her)inrichten van een bedrijfspand? Dan is het belangrijk om na te denken over een kwalitatief goede deurmat. Maar waarom is een goede deurmat zo belangrijk? In dit artikel leggen we graag uit wat de voordelen zijn.

 

Een lange levensduur
Je wilt niet om de zoveel tijd een nieuwe deurmat hoeven kopen. Daarom is het belangrijk om te weten dat een goede deurmat bij goed onderhoud een lange levensduur heeft. Goede deurmatten zijn bijvoorbeeld gemaakt van sterke materialen zoals kokos, polyamide of aluminium. Ze zijn niet alleen sterk, maar blijven ook mooi van kleur.

Een goede werking
Naast de levensduur is de werking ook belangrijk als het gaat om een goede deurmat. Het doel is uiteindelijk dat een goede droogloopmat de schoenzolen droogt en dat een schoonloopmat het vuil van de schoenzolen schraapt. Als de mat een slechte kwaliteit is, zullen de garens na een tijdje plat gaan liggen en hun werking verliezen. Lees in een eerder artikel meer over de verschillen tussen een droogloopmat en een schoonloopmat.


De beste deurmat voor binnen?

Wat de beste deurmat is voor binnen, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Zo schrapen kokosmatten dankzij de kokosvezels het vuil extra goed van je schoenen. Maar de Forbo Coral Brush en Forbo Coral Classic, gemaakt van polyamide, zijn ook zeer populaire deurmatten voor binnen.


Een mat binnen en buiten?

Heb je een winkel en wil je dat mensen geen nattigheid en vuil mee naar binnen nemen? In dat geval kan het verstandig zijn om te investeren in een goede droogloopmat binnen én een schoonloopmat buiten. Wellicht kan voor jouw woning alleen een goede droogloopmat volstaan. Ook zijn er schoonloopmatten die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten: de zogeheten spaghettimat. Dankzij het ruime aanbod zal er altijd wel een passende mat te vinden zijn.

 

Het belang van een goede deurmat zal je inmiddels wel duidelijk zijn. Ben je op zoek naar een de beste deurmat voor jouw woning of bedrijfspand? Laat Maatwerkmat.nl een mat op maat maken. Ontdek de mogelijkheden op deze website en neem gerust contact op voor meer informatie.© Maatwerkmat.nl 2018